21-07-08

Hoe bereik ik de dropzone te Schaffen?

Aangezien er aanstaande zondag 27 juli een aantal kennissen (familie en vrienden) van mijn broer Gunter en mijzelf voor het eerst een sprongetje komen wagen als tandempassagier te Schaffen, heb ik de routebeschrijving nog even als link op dit blog geplaatst. Gunter, die die dag 35 jaar wordt, zal als tandemmaster instaan voor een onvergetelijke en veilige jump. Ikzelf zal trachten om als cameraman één en ander in beeld te brengen. Met een beetje geluk plaats ik volgende week een aantal beelden op dit blog.

U vindt de link naar de DZ te Schaffen in de rechter kolom onder "Mijn skydive links...". U klikt dan gewoon "Dropzone Schaffen - Google maps" aan en de routebeschrijving + satelietfoto van de DZ verschijnen zomaar op je scherm.

Het voorbeeld vertrekt te Zele aangezien neefje Rembert De Kegel, die net 12 jaar is geworden, als kommuniegeschenk een tandemsprong kado heeft gekregen en vanuit Zele vertrekt. Uiteraard kan men naar eigen believen de vertrekplaats online aanpassen. Veel succes!

20:34 Gepost door BrokenBird productions | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-07-08

De Nationale Feestdag, een dag om nooit meer te vergeten !

Morgen is het exact 5 jaar geleden dat ik mij met mijn parachute de grond inboorde op de DZ te Hoevenen. Een te lage draai onder koepel werd mij fataal met menige breuken (o.a. bekken en sacrum), 3 weken ziekenhuis en een revalidatie van meer dan 8 maanden tot gevolg. En ook al deed ik alweer meer dan 500 sprongen na die bewuste "zwarte" dag, het werd nooit meer echt zoals voor mijn crash. Toch blijf ik volharden in de boosheid en weiger ik om toe te geven aan de innerlijke morele maar ook fysische druk om mijn rig definitief aan de haak te hangen en voor eens en voor altijd met mijn beide voetjes veilig op de grond te blijven. Ik had morgen dan ook graag - op "mijn" Nationale Feestdag - minstens één jumpje willen doen ter nagedachtenis van dit voorval en de collega's skydivers 's avonds na sunset op een stevig pintje willen tracteren. Spijtig genoeg zijn de weersvoorspellingen niet echt wat ze zouden moeten zijn. We vragen echter niet meer dan blue-sky en een niet te onstuimige wind. Aub Weergoden, als je het niet voor onze Koning doet, doe het dan voor mij en m'n makkers...!

22:29 Gepost door BrokenBird productions | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-07-08

Tweelingzusjes Astrid en Liesbeth kwamen grote broer Viktor vervoegen...

tmpphpV3M631

Astrid en Liesbeth werden in het UZ te Gent geboren op 2 april 2008 en dit na 36 weken zwangerschap. Met een respectief geboortegewicht van 2025 gr en 2145 gr moesten zij wel nog 24 dagen op neonatologie verblijven. Ondertussen wegen ze elk bijna 5 kg en groeien ze als kool...

22:25 Gepost door BrokenBird productions | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Randinformatie op weblog aan actualisering toe!

Bij nader inzien moet ik eveneens vaststellen dat de "randinformatie" op de startpagina van mijn weblog voor bepaalde items eveneens achterhaald is. Om er maar enkele te noemen: meer dan 100 sprongen meer dan vermeld, ondertussen basisinstructeur VVP geworden, een andere koepel (Icarus - Crossfire 149) boven mijn hoofd, enkele keren papa geworden,...   Er is dus nog heel wat werk aan de winkel vooraleer ik opnieuw kan spreken over een up-to-date weblog. Maar we doen ons best... en zolang het weer het niet toelaat om de lucht in te gaan en de huilende zoon en dochters mij wat gerust laten, kan er hier en daar wel eens een uurtje af om alles hier terug in orde te brengen. En als de fotograaf eens moest willen passeren: een recentere foto zou ook wel mogen!

21:54 Gepost door BrokenBird productions | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-08

Na jaren van stilte...

Met het schaamrood op de wangen moet ik toegeven dat mijn weblog als sinds jaren niet meer is bijgewerkt. Toegegeven, het strekt me niet tot eer. En ik was er dan nog met zoveel moed en motivatie aan begonnen. Het ontbrak me alleen aan wat tijd. Beter nog, het ontbrak me gewoon aan de tijd om aan dit aspect van mijn mogelijkse bezigheden de nodige aandacht te besteden. Er is ondertussen wel één en ander gebeurd in mijn leven, geloof me vrij! Teveel om op te noemen, echt waar...

Aangezien mijn vrijevalactiviteiten de laatste 2 seizoenen eveneens op een laag pitje staan, 'k heb dit jaar ocharme 5 sprongetjes waarvan ik er vandaag  2 deed,  beschik ik spijtig genoeg nog niet over wat recent leuk beeldmateriaal. Maar van zodra dit voorhanden is, wil ik het uiteraard graag met jullie delen. Binnenkort, op 27 juli om precies te zijn, doet mijn broer Gunter die tandemmaster is (en die dag verjaart) een tandemsprong met Rembert  - een van onze neefjes - en ik zal dit alles naar alle waarschijnlijkheid in beeld brengen. De beelden kan ik moeilijk posten op deze blog omwille van de zwaarte van het bestand, maar enkele fotootjes moeten wel lukken. Allé, met een beetje geluk ben ik vanaf dan weer vertrokken...

23:16 Gepost door BrokenBird productions | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |